Keuringen

EPC

Informatieverplichting bij verkoop en verhuur!

Sinds enkele jaren geldt er bij elke verkoop of verhuur de verplichting om een EPC te hebben. Dit energieprestatiecertificaat is een document welke de energetische efficiëntie van een bestaande woning of appartement weergeeft. Ook deze service kunnen we u bieden op een zo kort mogelijke termijn. Time is money! Ook voor u...

Elektriciteitskeuring

Elektriciteit conform?

Indien u uw woning wenst te verkopen, moet u over een geldig keuringsattest van de elektriciteit beschikken. Dit attest geeft een indicatie aan de kandidaat-koper welke veranderingswerken hij zal moeten uitvoeren indien de installatie niet conform aan het AREI is.

Asbestattest

Een asbestattest is het resultaat van een asbestinventarisatie van een gebouw. Het beschrijft welke materialen of woningonderdelen asbest bevatten, wat de staat is van het asbest en hoe het veilig kan beheerd of verwijderd worden. Sinds 23 november 2022 hebt u een geldig asbestattest nodig als:

  • U eigenaar bent van een gebouw of een deel van gebouw (vb. een appartement)
  • Het gebouw is gebouwd voor 2001,
  • De oppervlakte van het gebouw 20 m² of meer is
  • U het gebouw(deel) verkoopt of schenkt (erfenissen vallen hier niet onder).

Voor de opmaak van uw asbestattest werken wij met een team van ervaren deskundigen gecertificeerd voor de opmaak van een asbestinventaris.

Stookolietank

Conformiteitsattest

Beschikt uw woning over een stookolietank, ondergronds of bovengronds, dan moet u beschikken over een conformiteitsattest. Ook voor dit attest kan u bij ons terecht! Dankzij de snelle en vlotte afhandeling zal uw dossier snel in orde zijn.
Wenst u particulier te verkopen? Geen probleem! Deze attesten kunnen ook via onze diensten aangevraagd worden.